DERMAPEN 4

Originalet med patenterad teknologi
Dermapen™ var den första microneedling-pennan på marknaden (2010) och är fortfarande marknadsledande världen över. Det finns ett antal kopior men Dermapen är överlägsen dels genom sin vibrerande funktion som ger upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund, dels och ännu viktigare, genom sin höga kvalitet på de sterila engångsnålarna. Vi använder enbart originalnålar som ger maximal hudstimulering utan att skada.

Dermapen microneedling är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Den nyproduktion av naturliga elastiska komponenter som en Dermapenbehandling bidrar till, kan liknas vid effekten av fraktionerad laser, men med kortare återhämtningstid. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling.

Microneedling blir alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt förklarat, orsakar Dermapen4™en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t.ex. fraktionerad laser, men Dermapen 4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. Till skillnad mot laserbehandling kan Dermapen 4 dessutom utföras på alla hudtyper och hudfärger.

Dermapen lanserade det första mekaniska microneedlingverktyget och är fortfarande marknadsledande världen över. Nya Dermapen 4 är digital, har unik ergonomisk design och gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund med hjälp av 16 tunna medicinska engångsnålar. Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri. Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika behandlingspreparat ned i huden. På så vis får behandlingen dubbel effekt både av hudens egen läkning/förnyelseprocess samt från preparaten som förs djupare ned i huden än om de skulle påföras topiskt (på hudutan).

Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. Behandlingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskemål.

Med Dermapen 4 kan man behandla:
Huduppstramning och -föryngring, fina linjer och rynkor, stora porer, oren hud och acne, milier, keratosis pilares, pigmenteringar, ärr inklusive acneärr, kirurgiska ärr och brännskador, hudbristningar och alopecia. Ytligare behandling kan med fördel göras som ”Red Carpet Treatment” då huden blir återfuktad får fin lyster och glow.

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter Dermapenbehandling. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad. Behandlaren informerar alltid om vad som specifikt bör undvikas dagarna efter behandlingen.

När är en behandling med Dermapen lämplig?
Dermapen används framför allt för att behandla följande indikationer:
– Slapp och åldrande hud
– Rynkor och linjer
– Hyperpigmenteringar / Melasma
– Oren hy, Acne
– Förstorade porer
– Ärr – inklusive acneärr, kirurgiska ärr och brännskador
– Milier, Keratosis Pilaris
– Hudbristningar
– Alopecia
Vill du veta om du är en lämplig kandidat för Dermapen Microneedeling behandling?
För frågor: Kontakta mig på info@cskin.se
När du kommer till mig så går vi tillsammans igenom de problem du vill åtgärda och önskemål du har. Baserat på det rekommenderar jag sedan vilken behandling som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och risker. Därefter tar vi ett gemensamt beslut.

Vad händer vid ditt första Microneedeling besök?
Du träffar mig som är en Aukt. Hudterapeut och Dermapenutövare för en personlig konsultation där vi tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar jag sedan vilken behandling som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och risker. Därefter tar vi gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras. Konsultation kan även göras via mail innan din behandling.
I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du information om detta. Jag är Aukt. Hudterapeut och Dermapenutövare som är kontrollerade och godkänd av Miljökontoret i Hallsberg att utföra Hygienisk verksamhet och arbetar efter Socialstyrelsen regler, jag innehar behandlingsskadeförsäkring via SHR.

Hur går en behandling till?
En Dermapen-behandling går till så att 16 sterila engångsnålar skapar upp till 1920 microkanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vilka indikationer som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t ex hyaluronsyra ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen i huden
Behandlingen sker med minsta möjliga obehag och bedövningskräm kan användas om man önskar det för mer djupgående behandlingar. Detta är dock inget vi alltid rekommenderar då behandlingen i sig kan få en något sämre effekt på grund av huden kan bli överbedövad och då svårt för utövaren att se hur huden reagerar. Detta kommer vi givetvis överens om vid din behandling vad som känns rätt.

Själva behandlingen går ganska snabbt och tar ca 5-10 minuter per behandlat område. Antalet behandlingar variera beroende på vad du vill behandla men vanligtvis krävs 5-6 behandlingar med ca 4 – 8 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar.

Hur känns en Dermapen behandling?
Detta är såklart mycket individuellt där både din smärttröskel, hudtyp och typ av behandling spelar in. Vi har dock alltid en full kontroll över din behandling och direktkontakt med dig där du får berätta hur det känns och anpassar behandlingen efter vad som fungerar bäst för dig. Behandlingen kan svida och bränna lite i huden.

Hur påverkas huden efter behandlingen?
Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.
Dag 1 – Räkna med att du är mer eller mindre svullen och har en rödaktig ton. Hur mycket är väldigt individuellt och beror på hur aggressiv behandlingen är (d.v.s. hur djupt man går). Alla kunder upplever inte en svullnad.
Dag 2: En röd nyans eller rosa ton kan kvarstå och kan ofta jämföras med en mycket mild solbränna. Svullnad kan i vissa fall vara lite mer märkbar den andra dagen.
Dag 3: Huden kan fortfarande ha en skiftande ton, men bör nu absolut återgå till en normal färg. Svullnaden avtar.
Efter behandlingen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet för mycket (risk för bakterier).

Vad ska jag tänka på efter min Dermapen behandling?
Undvik följande de första 4 – 5 dagarna efter behandling:
- Direkt UV-exponering (sol eller solarium)
- Undvik Makeup på området i 12 h.
- Använd rena handukar och rena örngott de påföljande dagarna.
- Filler, Botox ellera andra starka avancerad hudbehandlingar eller produkter. (2 veckor innan och 2 veckor efter)
- Intensiv träning
- Andra hudbehandlingar i området (ex. peelingar, starka masker mm)
- Starka hudvårdsprodukter (t ex retinol, aha-syror)
- Alltför het dusch, bad eller bastu
- Bad i hav eller swimmingpool
- Spraytanning
- För att inte aktivera din hud för mycket rekommenderar vi ett uppehåll med avancerad hudprodukter innehållande AHA, BHA eller PHA eller retinoider i 7 dagar efter din behandling. Din terapeut kommer att guida dig hur du ska bäst ta hand om din hud efter behandlingen.
- Använda högt solskydd.

När kan jag se resultat av behandlingen?
Alla personer har en individuell läkningsprocess och vilket gör att resultatet blir olika på olika personer. Jag rekommenderar alltid en kur för bäst och hållbarast resultat. Vissa ser resultat av sin behandling redan efter en behandling och ungefär 7 dagar och andra kan behöva längre tid och fler behandlingar innan önskvärt resultat framkommer.

När kan INTE Dermapen behandling utföras?
Om du inte är fullt frisk
På öppna sår
Vid hudcancer
På gravida och ammande.
På solbränd hud
Blödarsjuka
Benägenhet för Keloid ärr.
Allergi mot rostfritt stål
Svårinställd diabetes (du måste ha ett stabilt blodsocker först)
Genomgått Roaccutan behandling de senaste sex månaderna
Svår Dermatit (inflammation i huden)
Pågående infektion i huden t.ex. Herpes
Strålbehandling i området senaste året.

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en Dermapen behandling?
Det rekommenderas att du väntar min. 2 veckor efter injektioner så att eventuell blåmärken mm från injektionen har stabiliserats. Alternativt kan du göra din Dermapen-behandling min. 2 veckor innan din filler- eller botoxinjektion.