BOTOX

Hur fungerar Botox?
Toxinet verkar genom att blockera frisättningen av acetylcholin så att den behandlade muskeln inte kan dra ihop sig. Då muskeln slappnar av så slätar huden ut sig och rynkor minskas eller försvinner helt. Detta gäller de sk dynamiska rynkorna.
Effekten sitter i maximalt 16 v, men avtar under perioden succesivt. Muskeln som behandlats återfår efter denna period en helt normal funktion.
Upprepade behandlingar kan förebygga uppkomst av sk statiska rynkor pga att man just varit rynkfri. Ett gott resultat med botox gör att du ser yngre och piggare ut.
Med Botox kan man behandla:

-Olika typer av rynkor kring ögonen, arga rynkan, kråksparkar, linjer i pannan, rökrynkor.
-Överläppen för att få ett läpplyft.
Erfarenheten av detta preparat är mycket stor och används medicinskt i mycket större mängder än det som används för skönhetsbehanlingar. Upprepad användning har inga kända sidoeffekter.
Efter en Botoxbehandling:
Gnugga eller massera ej området som behandlats under de kommande 2 dygnen.Var även försiktig med att tvätta ansiktet av samma skäl.Träna ej eller utför fysisk aktivitet de närmaste 2 dagarna.Gå helst inte och lägg dig inom 3-4 h efter behandling, detta för att undvika att ligga på ansiktet. Effekten av behandlingen syns efter ca en vecka och har maximal effekt efter ca 5 v.eventuell korrigering ska ske inom ca 14 dagar. Ny behandling sker tidigast efter 12v.
I likhet med andra läkemedel kan även injektion med Botox ge biverkningar hos vissa personer. Eventuella biverkningar sker oftast inom de första dagarna och är övergående.
Eftersom en nål används så kan det blöda från stickstället, i ovanliga fall kan det bli små blåmärken. När musklerna slappnar av kan det leda till övergående huvudvärk men detta ersätts ofta sedan av att man slipper ev spänningshuvudvärk am man lidit av detta. Biverkningar som beror på spridning av botoxen från inj området är mycket sällsynta men kan förekomma. Symtomen kan vara hängande ögonlock, domning, sänkt panna, huvudvärk, illamående eller muskelsvaghet. Om du skulle drabbas av svälj eller andningssvårigheter, visa tecken på infektion eller allergisk reaktion så kontakta vården.

FILLERS

Vad är fillers?
-Fillers är ett samlingsnamn på olika typer av estetiska hudfyllnadsmedel som används för att jämna ut små rynkor, större veck. Används även för att skulptera kindben och kinder, läppar haka, näsa öronsnibbar. Vi använder endast icke animaliska produkter. Filler kan liknas vid en gel som återskapar volym och fukt på utvalt ställe. Det är ingen permanet produkt utan bryts ned av kroppen succesivt, beroende på individ och muskelaktivitet men ca 6-12 månader.
Vilka rynkor kan man ta bort med fillers?
-Från djupa veck till minsta smårynkor kan behandlas effektivt genom att området fylls ut med fillers.
När ser jag resultat?
-Syns omgående men efter 2-3 dagar har den svullnad som uppkommit försvunnit hos de flesta. Läkt ca efter 10 dagar.
Kan man få fylliga läppar att se naturliga ut?
-Vi eftersträvar alltid ett naturligt resultat samt ser till kundens önskemål. Ofta om man har små läppar är det bättre att bygga på med fillers flera gånger för att naturligt lyfta fram läpparna.
Kan man ta bort fillers om man ångar sig?
-Ja det kan lösas upp genom att man inj ett, motmedel som snabbt bryter ned produkten.
Vad kostar en behandling?
-Prislista finns men priset på just din behandling fastställs vid konsultation.
Hur går en behandling till?
-Området rengörs och bedövas med salva. Sedan inj området med små stick på valda ställen.
Vad bör jag tänka på efter en behandling?
-Inte träna eller höja blodtrycket närmaste dygnet. Ej vara i starkt soljus eller sola solarium. Använd sf 50 om du ska ut i solen. Ej massera området vi behandlat. Vi behandling av läppar är de som mest svullna de första dagarna pga många stick i kärlrika läppar, detta kommer att lägga sig och efter ca 10 dagar ser du det färdiga resultatet. Har du då önskan om större läppar är du välkommen att boka ny tid.
-Vid tecken på infektion eller andningspåverkan(allergisk reaktion)kontakta behandlande ssk alt 1177 vid mer akut läge.
Det är dock mycket ovanligt med allergiska reaktioner samt infektioner då behandlingen är steril och materialet ej innehåller allergener.

profhilo

Profhilo är en injicerbar anti-aging behandling gjord av hyaluronsyra för hud som förlorar sin elasticitet och fasthet med ålder. Det kan användas på ansikte, hals, decolletage, armar, händer och knän, eller andra delar av din kropp där huden visar synliga tecken på åldrande. Ofta ser vi en omedelbar märkbar förbättring av hudton och återfuktning, samt en ökad fasthet och minimering av linjer.


plasmapen

trådlyft