BEHANDLINGAR

Hos mig erbjuds du hudvårdsbehandlingar av olika karaktär.

Man kan lätt tro det är en kvinnlig grej att gå på hudvårdsbehandlingar, men behovet är likadant för män. Fixa, trixa, slappna av, bli av med hår - kvinna eller man har ingen betydelse behovet kvarstår.

Alla behandlingar bokas online, se fliken "boka online". Tyvärr ingen bokning per telefon i dagsläget.

Jag rekommenderar att du är ute i god tid med din bokning för att få den tid du vill ha. Vet du med dig att du är i behov av en behandlingstid efter kl 16:00 på vardagar rekommenderar jag dig att planera i förväg.

Avbokningar sker minst 24 timmar innan behandlingstiden, annars måste jag tyvärr debitera dig för utebliven behandling. Självklart undantag vid akut sjukdom osv. I samband med din bokning godkänner du dessa villkor.

Betalning sker med kort, kontant eller Swish.

Om du är nöjd med din behandling berätta det gärna till alla du känner, det uppskattar jag väldigt. Om det är något som du inte blev lika nöjd med, tveka inte att kontakta mig så löser vi detta på bästa sätt.

Och du - du vet väl att du även kan köpa presentkort på valfri summa hos mig? Skicka mig en förfrågan via kontaktformuläret så löser jag det! Alternativt bokar du in en tid, eller köper ditt presentkort online. Enkelt och smidigt och en uppskattad present både till jul eller andra tillfällen!

presentkorT

Du kan alltid köpa ett presentkort på valfri summa hos mig.

Använd tjänsten "köpa produkter" på bokningssidan så vet du jag finns på plats för dig. Du kan också välja att köpa presentkort direkt från bokningssidan.

FOTVÅRD

Klassisk fotvård för friska fötter -   Ca 50 min

Friskvårdberättigad behandling.

Fotbad, klippning/filning av naglar, nagelbandsputsning, borttagning av förhårdnader och en skön massage ingår. Lackning med vanligt nagellack fås om du vill, du får med dig flaskan med lacket hem.

Lägg till en liten peng och få en extra lyxkänsla i form av ett härligt paraffinbad för fötterna. Kapslar in fukten och babyfötter är ett faktum. Fötterna doppas ner i ett ljuvligt varmt paraffinbad som känns fantastiskt skönt.

LASH LIFT MED KERATIN

Det är en avancerad, parabenfri keratinbehandling på dina egna fransar. Behandlingen lyfter dina fransar uppåt samt färgar dina fransar och fyller dem med keratin inifrån.

Ett lyxigt alternativ till ögonfransförlängning och tillväxtserum!
-Finns det några begränsningar i vardagen efter behandlingen?
Den enda du bör tänka på är att fransarna inte får tvättas under de första 24 timmarna.

Eftersom behandlingen fyller fransarna inifrån kan du, så snart behandlingen är färdig efter 24 timmar, göra precis som du brukar i vardagen. Dina fransar kommer inte att påverkas av vare sig bad, bastu, sol etc.
 

Till skillnad från exempelvis lösögonfransar finns inga fysiska begränsningar såsom temperatur eller speciella rengöringsprodukter. Du kan ha samma skönhetsrutiner som innan behandlingen (med skillnaden att du inte kommer att behöva använda mascara om du inte vill).
-Hur länge håller resultatet?
Utifrån erfarenhet räknar man med att effekten håller i sig 6-8 veckor. Men beroende på just dina fransar kan tiden variera. Man kan förlänga effekten med hjälp av en vårdande, återfuktande keratinlotion (säljs separat).
Att tänka på INNAN keratinbehandlingen:
- Eftersom du inte bör tvätta dina fransar på minst 24 timmar för att keratinet ska hinna sätta sig, kan det vara en bra idé att duscha innan behandlingen.
- Kom OSMINKAD till din behandling.
Att tänka på EFTER keratinbehandlingen:
- För bästa möjliga resultat, tvätta inte fransarna på minst 24 timmar efter behandlingen.

- För att hjälpa dig att förlänga effekten finns en närande genomskinlig lotion (som också kan appliceras innan mascara). Det är en välfylld behållare med en unik lotion (räcker lika länge som tre mascaror).

Bryn- och fransfärg

Färgning av fransar och bryn i passande nyans till just dig. Färgen håller ca 4-6 veckor beroende på hur mycket du utsätter dig för sol. Ansning av bryn ingår i brynfärgen.

Jag vaxar alternativt plockar med pincett.

Har du linser måste dessa plockas ur innan jag färgar ögonfransarna. Inga ögonfransar färgas med linser i ögonen. Detta på grund av att färgen kan tränga in bakom linser och orsaka onödig irritation.

Har du aldrig färgat dig förr och är tveksam till om du är känslig mot färgen, kontakta mig så gör vi ett allergitest innan behandlingen.

Ansiktsbehandling mini

Ca 45 min

En kortare behandling med fokus för det som är ditt behov. Ingen massage eller brynplock. En djuprengöring och boost för din hy, och såklart en skön stund för dig.

Ansiktsbehandling medi

Ca 60 min

Rengöring, hudanalys, peeling, djuprengöring av porerna sk portömning, massage, mask, serum och dag- eller nattkräm beroende tid på dagen för behandling.

ansiktsbehandling maxi

Ca 90 min

I denna behandling får du allt, en riktigt skön och lyxig stund!

Rengöring, hudanalys, peeling, djuprengöring av porerna sk portömning, brynansning, akupressur och ansiktsmassage, serum samt dag- eller nattkräm beroende på tid på dagen för behandling.

pro power peel 30

Passar dig som är fokuserad på själva peelingen och vill ha en tidseffektiv men kraftfull behandling. Peelingen appliceras endast på ansikte inklusive den undre käklinjen. En kur på mellan 3-6 ggr rekommenderas för ett mer hållbart resultat.

Pro power peel 60

Perfekt för dig som vill ha både resultat och upplevelse. Peelingen appliceras på ansikte, hals och dekolletage. Behandlingen avslutas med djupgående serum, masker samt dag eller nattkräm. En kur på 3-6 ggr rekommenderas för ett mer hållbart resultat.

Mesoeclat

Mesoeclat är en föryngrande skinrejuvenation behandling med omedelbart resultat. Mesoeclat är en enkel och effektiv peel-behandling som kan användas på alla hudtyper. Kombinationen av exfolierande syror och efterföljande antiageampull med vitaminer och organisk silicon ger ett optimalt resultat!
Behandlingen avslutas med en lugnande och återfuktande mask och därefter kräm.

Minimum två veckor rekommenderas mellan behandlingarna om du väljer att köra en intensiv kurbehandling. En kur på mellan 3-6 ggr rekommenderas för ett mer hållbart resultat.

Behandlingen stimulerar
-Förnyelsen av hudcellerna
-Ger lyster och förbättrar hudtonen
-Mjukgör huden på djupet
-Minskar rynkor och fina linjer

nbe 1000

Ca 70 min

NBE 1000 är en världsnyhet som öppnar en helt ny värld av möjligheter! Tillsammans med specialutvecklade produkter ökar den genom ett elektromagnetiskt system näringsupptaget och syretillförelsen till cellerna som då öppnar sig och låter krämerna gå ner på djupet i huden. Den upplevs, utöver dess fantastiska resultat, som en ljuvlig energigivande massage. Med hjälp av radiofrekventa vågor ändras spänningen i kroppens celler och skapar vibration. Det gör att kanalerna öppnas upp i huden, vilket möjliggör för krämerna att gå ner på djupet och arbeta.

Ansiktslyft på EN behandling.

För resultat som varar länge rekommenderas kur och upprepande behandlingar.

70 min inklusive totalupplevelsen med masken.

ICEpeel - kemisk peeling

ICE PEEL är en avancerad behandling med omedelbar effekt. Behandlingen är en ”Quick Fix” som kombinerar potenta styrkor av kemisk peeling med cryoterapi i samma behandling.

Kemisk Peeling utförs med Mandelsyra (40%, pH 2,02) som exfolierar döda hudceller för omedelbar lyster. Talg löses för djuprengörande effekt. Behandlingen stimulerar fasthetsfibrer för fasthet och den naturliga fukten (Natural Moisturizing Factor) för ökad fukt. Huden får utjämnad struktur och uppstramad lifting effekt.

Cryoterapi utförs med Liquid Ice, IceMask, som stärker kollagen och ger omedelbar uppstramande effekt. Huden mjukgörs och återfuktas med upp till 500%. Rynkor och linjer reduceras, mörka ringar och rodnader motverkas.

Dermapen

Dermapen 4™ är en avancerad microneedlingbehandling, som på ett helt naturligt sätt ökar hudens kollagentillväxt.

Dermapen™ var den första microneedling-pennan på marknaden (2010) och är fortfarande marknadsledande världen över. Det finns ett antal kopior men Dermapen är överlägsen dels genom sin vibrerande funktion som ger upp till 1300 mikrokanaler i huden per sekund, dels och ännu viktigare, genom sin höga kvalitet på de sterila engångsnålarna. Vi använder enbart originalnålar som ger maximal hudstimulering utan att skada.

Dermapen micro-needling är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Den nyproduktion av naturliga elastiska komponenter som en Dermapen-behandling bidrar till, kan liknas vid effekten av fraktionerad laser, men med kortare återhämtningstid. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling.

Microneedling blir alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt förklarat, orsakar Dermapen4™en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen.Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t.ex. fraktionerad laser, men Dermapen 4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. Till skillnad mot laserbehandling kan Dermapen 4 dessutom utföras på alla hudtyper och hudfärger.
Dermapen lanserade det första mekaniska microneedlingverktyget och är fortfarande marknadsledande världen över. Nya Dermapen 4 är digital, har unik ergonomisk design och gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund med hjälp av 16 tunna medicinska engångsnålar. Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri. Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika behandlingspreparat ned i huden. På så vis får behandlingen dubbel effekt både av hudens egen läkning/förnyelseprocess samt från preparaten som förs djupare ned i huden än om de skulle påföras topiskt.
Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. Behandlingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskemål.
Med Dermapen 4 kan man behandla:
Huduppstramning och -föryngring, fina linjer och rynkor, stora porer, oren hud och acne, milier, keratosis pilares, pigmenteringar, ärr inklusive acneärr, kirurgiska ärr och brännskador, hudbristningar och alopecia. Ytligare behandling kan med fördel göras som ”Red Carpet Treatment” då huden blir återfuktad får fin lyster och glow.
Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter Dermapenbehandling. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad. Behandlaren informerar alltid om vad som specifikt bör undvikas dagarna efter behandlingen.

VAXNING

Vaxning rycker upp håret från roten och huden håller sig slät ca 4-6 veckor. Håren växer ut mjukare än tex om du rakar benen, då du får en "stubbigare" och vassare känsla. Regelbunden vaxning kan leda till mindre hårväxt. Håret bör vara minst 0,5 cm långt för bästa resultat. Man kan i princip vaxa hela kroppen, se priser eller bokningssidan för vilka alternativ jag erbjuder.

MASSAGE

Holistisk avkopplande och underbar massage. Muskelpänningar släpper, bindväven blir mjukare och lymfsystemet förbättras. Du känner dig avslappnad, rörligare och mindre spänd efteråt. Jag utför massagen utifrån den klassiska svenska massagen.


RYGGBEHANDLING

En djuprengörande behandling för din rygg. Rengöring, peeling, portömning, mask. Som en ansiktsbehandling fast för området på ryggen.

Epilering/DIatermi

Vad är diatermi/epilering?
Vid behandlingen förs en tunn nål ner i hårsäcken. Högfrekvent växelström slås på till nålens spets och värmen skadar hårsäcken så att hårstrået inte kan växa ut igen. Behandlingen tar lite tid eftersom varje hårsäck måste behandlas var för sig. Eftersom håret växer i olika växtfaser, (tillväxtfas, vilofas, övergångsfas ) så kan det hända att man kan få bränna samma hårsäck mer än en gång eftersom håret måste vara i tilväxtfasen för att hårsäcken skall kunna koaguleras.

Detta är en klassisk och effektiv metod som vanligen används på mindre områden där hårväxten inte är så tät, till exempel ansikte, haka, hals, överläpp, ögonbryn , mage och runt bröstvårtor. Metoden används även för att ta bort hårstrån som saknar pigment och på områden där IPL inte ger resultat. Diatermi har under många år visat sig vara en bra och effektiv metod att ta bort alla typer av hår permanent (hårborttaging med IPL och Laser är inte alltid effektiv hårborttagning eftersom den inte fungerar på alla hårtyper, fungerar endast på pigmenterade hår, ipl kan inte heller användas på de som har solat eller har en mörkare hudtyp, då det finns risk att det befintliga pigmentet i huden blir mål för ipl-ljuset och kan därmed förstöras permanent). Diatermi kan användas på både tunna ljusa vellushår och tjocka hårstrån oberoende av färg eller hudtyp. Tiden som det tar för ett hårstrå att börja växa tills det dör av och ramlar varierar väldigt mycket beroende på vart det är på kroppen. T.ex. håret på huvudet kan växa upp till 7 år medan ögonbryn eller ögonfransars hårstrån slutför cykeln inom bara några veckor! När håret är i sin tillväxtfas (växtfas-anagen fas) är behandlingen mest effektiv.

Hur lång tid tar det innan hårväxten försvinner?
Detta är väldigt induviduellt, och det går inte att säga hur lång tid det kommer att ta. Det beror på hur tätt man går och epilerar samt hur mycket hår det finns att epilera osv. Under tiden man går på epilation skall man inte rycka bort hårstrån själv hemma då den ökade cirkulationen i området kan göra att närliggande tunna vellushå kan börja växa. Det är bättre att klippa hårstråna då.

Vad är orsaken till ökad hårväxt?
Orsakerna till ökad hårväxt är många. Nästan alltid så finns det en koppling mellan överproduktion av manliga hormon (androgener) och ”manlig” behåring hos kvinnor. Hirsutism är namnet på det kliniska tillståndet när kvinnor utvecklar manlig behåring i ansikte och på kroppen. Att ha väldigt mycket hår på både kropp och ansikte som kvinna är ofta ofarligt när man talar om den fysiska hälsan, men kan ha allvarliga konsekvenser på den psykiska hälsan. Problemet uppstår ofta vid en hormonrubbning i samband med pubertet, graviditet, klimakteriet eller symptom vid sjukdom.

Biverkningar?
Diatermi kan ge tillfälliga pigmentförändringar i huden som försvinner efter ett tag. Man ska inte utsätta huden för direkt solljus de närmaste dagarna efter behandlingen. Det kan uppstå mindre ärrbildningar vid hög strömstyrka eller hos en person med ömtålig hy.

Gör behandlingen ont?
Den upplevda smärtan varierar självklart mellan individer men är också starkt beroende utav vilket område som behandlas. Nervtäta områden så som överläpp upplevs ofta som smärtsamma.

BOTOX/FILLERS/CRYOPEN

Cskin samarbetar med leg. sjuksköterska och cert. botox/fillers/cryopen Susanna Ek.

Bokningar och förfrågan via mail på info@cskin.se

För mer info om botox och fillers se utförligare info under behandlingar uppe till vänster.